Een hond die Stinkerd heette

Het leuke boek dat wiskunde leren gemakkelijk maakt

 

Over de schrijver

Biografie

M.R. Peter is het schrijvers-alias van Peter Pleijs (1958)

Peter brengt veel vrije tijd door op het strand waar hij inspiratie vindt en oplossingen bedenkt. Met zijn brede opleiding (Atheneum, Industrieel Ontwerpen, Economie en ICT) is hij uitstekend in staat onderlinge verbanden te zien en kennis uit verschillende vakgebieden met elkaar te combineren.
Peter staat bekend om zijn analytisch en probleemoplossend vermogen, vooral binnen de ICT.
Het schrijven van een boek is voor hem nooit een streven geweest; de mogelijkheid ertoe kwam op zijn pad. Na zijn eerste boek denkt hij al weer na over een vervolg hierop. En hij is weer bezig zijn kennis te verbreden; nu met een introductiestudie Milieuwetenschappen. Want ook duurzaamheid en begrip van natuur en milieu vindt hij belangrijk.

Waarom gebruikt hij een aliasnaam?

De lettercombinatie ”ij” in de achternaam van de schrijver levert praktische problemen op.  De “ij” is in veel talen onbekend en wordt zelfs in Nederland regelmatig in computersystemen ingevoerd als een “y”, met allerlei problemen tot gevolg. Door dergelijke verwisselingen heeft de schrijver ooit uren aan een Arabische grenspost moeten wachten doordat zijn naam op zijn inreisvisum anders was gespeld dan de naam in zijn paspoort. De spelling van zijn naam wijzigen is binnen de Nederlandse wetgeving niet mogelijk gebleken.
Om opzoekproblemen met zijn naam te voorkomen geeft Peter er de voorkeur aan een aliasnaam te gebruiken. Achter de aliasnaam M.R. Peter schuilt geen groot mysterie. Hij is afgeleid van de naam waarmee het personeel in een buitenlands vakantieresort de schrijver aansprak: “Mister Peter”.

Plannen voor een vervolgboek

Het boek “Een hond die Stinkerd heette” eindigt op een logisch punt; daar waar kinderen zelf actief wiskunde gaan leren, of daar net mee zijn begonnen.
Maar door de vele leuke reacties op het boek denkt Peter al weer na over een vervolg. Een vervolgboek waarin nog een beetje meer wiskunde, maar ook het begin van andere exacte vakken een plaats kunnen krijgen. 

Contact met de schrijver

De schrijver heeft geen directe e-mail ingang voor contact over het boek. Op Facebook is een contactpagina ingericht waar hij vrijwel dagelijks op zal reageren. (Klik om op de Facebook pagina te komen op deze link)